Boya Badana ile İlgili Bilinmeyenler
Boya badana konusu basit bir konu değildir ve uzmanlık gerektiren önemli bir konudur. duvar astarlama ve alçı işlerinden, renk seçiminin insan ruhu üzerindeki izlerine kadar bir çok konu bilinmelidir. Bu makalede boya badana ile ilgili bilinmeyenlere yer vermek istedik.
Boya badana her mevsimde yapılabilir, her ürünün kuruması farklı zaman alıyor. Sürekli yağış alan yerlerde boya badana ertelenmelidir. Aşırı nemli ortamlarda boya geç kurur. Havanın açık olduğu 2-3 gün, boya badana için yeterli zamanı verir.
İnşaat Biter Bitmez Hemen Boya Badana Yapılabilir mi?
Uzmanlar dış mekanlar için 46 gün, iç mekanlar için 90 gün beklenmesi gerektiğini ifade ediyorlar.
Kesinlikle yıkanabilir boya tercih etmeniz önerilir. Sert yağlı lekelerin çıkarılması zor olabilir ancak boyanız kaliteli ise bunun da püf noktaları var. Yumuşak sabunlu sıcak su ve limon suyu karıştırılmış sıcak -sabunlu su ile kolayca lekeleri çıkarabilirsiniz.
Leke oluşur oluşmaz sıcağı sıcağına temizlenmelidir, nemli bezle kolayca bu lekeleri çıkarabilirsiniz. Emaye yapı üzerindeki boya lekelerini temizlemek için tiner gereklidir.
Boya kapağı açılmadıysa 3 yıl ömrü vardır, kapak açıldıysa büyüsü de bozulur, 24 saat içinde boyayı kullanmanız önerilir. Akrilik, özellikle iç cephe duvarlarda mükemmel sonuçlar veren, yüksek yoğunluklu partiküller içeren su bazlı bir ürün anlamına gelir. Emülsiyonlar su bazlı akrilik esaslı boyalardır. Bunlar hem iç duvar yüzeyleri hem de dış duvar yüzeyleri için mevcuttur.
Su bazlı boyalar suda çözünmektedirler, yağlı boyalar ise mineral terebentin yağı gibi solüsyonlarda çözünür. Emülsiyonlar su bazlı boyalardır ve emayeler, cila ve paspaslar yağlı solüsyonlardır. Emülsiyon duvarda daha iyi görünür Yağlı solüsyon boyalar su geçirmez oldukları için mutfak ve banyolarda kullanıma uygundur. Emaye ahşap ve metal üzerinde de yağlı boya kullanılır.
Astar boya, iç cephe duvarlarınızı boyamadan önce malzemeye uygulanan ilk kaplama tabakasıdır. Bu uygulama boyanın yüzeye doğru uygulanmasını sağlar, bu da boyanın daha uzun süre dayanmasını sağlar ve yüzeye ek koruma sağlar.
Astar, gözenekleri ve yarıkları kapatır ve alkaliyi eklemlerden uzaklaştırır. Boya badana ustaları tarafından uygulanırsa, astar boyanın ömrünü uzatır ve estetik güzelliğini arttırır.
Boyama yapmadan önce, temizlik için pamuklu bez kullanmayın, bunun için yumuşak sentetik veya müslin bez kullanın. Çünkü pamuklu bezlerde lifler yüzeye yapışır. Boya bir kat çekildikten sonra kurumasını bekleyin, yaşken üzerine bir kat daha çekmeyin. zımpara işlemini sert bir şekilde yapmayın.
Kalın astar çekilirse, havalar ısınmaya başladığında çatlaklar oluşabilir.
Boya Badana Süreci Toplamda Kaç Günde Biter?
300 metre kare altındaki evleri için 2-3 usta ile işe girişilirse tadilat ile beraber iç cephe uygulaması maksimum 2 günde biter.
Adres
İstanbul/ Gültepe Mah. Akçil Sokak No:57 istanbul 05418215167
İletişime Geçin
Linkler
Hizmetlerimiz
Hakkımızda
Temelleri 1999 yılında atılan boya badana 20 yılı aşan yolculuğunda, gelişmenin, değişimin ve kolektif paylaşım ruhundan ödün vermeden devam etmiştir.
Boya-badana Her hakkı saklıdır.
ZeplinGo® | Web Sitesi Tasarımı ile hazırlanmıştır.
Yorumlar